Skriv inn søkeordene dine

I de andre blogginnleggene våre har vi sett på hvordan du kan gjøre hverdagen mer bærekraftig hjemme. Men hva skjer utenfor hjemmets fire vegger? Legger du igjen bærekraftsambisjonene hjemme? Nei, de må selvfølgelig være med deg ut!

Her er fem ting du alltid bør ha med deg hvis du vil leve mer bærekraftig også når du er på farten.

 

1. Kaffekopp

En av verdens største kaffekjeder sender fire milliarder engangskaffekopper ut i verden hvert år, og de færreste av disse blir gjenvunnet. Stoffet de er belagt med innvendig er nemlig ikke gjenvinnbart. Med det kan du gjøre noe med! Kjøp en fin kaffekopp til å ha i vesken, og be om å få kaffen servert i den – det har faktisk blitt mer og mer vanlig.

 

2. Handlenett

Hvert år ender rundt ti millioner tonn plast i havet, noe som er til stor skade for miljøet og dyrelivet. De fleste av oss takker vel ja til en plastpose i ny og ne, men hvis vi bare husker handlenettet en gang i blant, så er vi på god vei.

 

3. Vannflaske

Når vi først er inne på plast og vann, bør vi ikke glemme det som er bra, nemlig at du bor i en del av verden der det er helt trygt å drikke vann fra springen. Det er dermed unødvendig å kjøpe vann på flaske. I stedet kan du velge det miljøvennlige alternativet og kjøpe en bærekraftig vannflaske som du kan ha med deg overalt.

 

4. Matpakke

Det finnes gode, bærekraftige alternativer til plastfolie, aluminiumsfolie og matpapir når du skal ha med deg matpakke hjemmefra. Glassbeholdere er én mulighet, en annen er Bees Wrap. Sistnevnte er matinnpakning laget av økologisk bomull og bivoks som kan brukes i opptil et år.

 

5. Ikke glem de minste

Det har også kommet en bærekraftig løsning for de aller minste i familien. De siste årene har det blitt veldig populært med babymat i pose med skrukork, og nå har det også kommet gjenbrukbare varianter som du kan fylle opp om og om igjen.

share
Neste innlegg