Skriv inn søkeordene dine

Vi blir som kjent hva vi spiser – og det er selvfølgelig en svært klar og logisk sammenheng mellom det vi putter i munnen, hvordan vi ser ut, og hvor god helse vi har. Men visste du at det vi spiser også spiller en stor rolle når det gjelder planetens helse?

Utfordringene for helsen vår og jordkloden henger sammen som daggammel spagetti, men det gjør heldigvis løsningene også. Det viser seg nemlig at det er god balanse mellom hvilke matvarer som er sunne for oss, og hvilke matvarer som er skånsomme for planeten å produsere. Denne balansen er illustrert i dobbeltpyramiden fra Barilla Foundation for Food and Nutrition, et vitensenter for matvarer og ernæring.

 

Norden er i gang …

The Nordic Food Survey fra 2015 viser at de nordiske landene er klare til å følge et bærekraftig kosthold, ettersom helse og bærekraft er tydelige trender når det gjelder den nordiske befolkningens forhold  til mat.

De ulike landene fremhever imidlertid ulike aspekter ved sunn og bærekraftig mat.

  • Nordmenn fokuserer på helseaspektet. Dette kommer til uttrykk i form av etterspørsel etter mindre sukker, mindre fett og flere naturlige produkter.
  • For danskene er økologi og matvarer uten tilsetningsstoffer en viktig prioritet.
  • I Finland er de opptatt av at maten skal være lokalt produsert.
  • Svenskene er svært opptatt av hele matvarekjeden, fra økologiske råvarer til lokal matvareproduksjon, mat uten tilsetningsstoffer og matvarer med minimal påvirkning på miljøet.

… og LG er med

Bærekraftige kostholdsvaner innebærer blant annet å kutte ned på kjøttinntaket og spise mer grønnsaker, samt å kjøpe lokalt og sesongbasert. Når du så har fylt opp kjøleskapet med de riktige råvarene, vil vi hos LG gjerne hjelpe deg med å holde dem friske helt til de skal på bordet, slik at du unngår å måtte kaste mat.

Vi har blant annet utviklet funksjoner som opprettholder nøyaktig den luftfuktigheten som er best for å få frukt og grønt til å vare lenger. I noen av kjøleskapene våre har vi en skuff der du kan bestemme temperaturen til oppbevaring av kjøtt, fisk eller grønnsaker. Dessuten har vi utviklet et system som gjør at frisk luft sirkulerer gjennom forskjellige avtrekk, slik at innsiden av kjøleskapet kjøles mer jevnt.

Du kan lese mer om kjøleskapene våre her.

share
Neste innlegg