Skriv inn søkeordene dine

Emballasje er både en løsning og en utfordring! Emballasje skal jo beskytte matvarer og holde dem friske til de når frem til oss forbrukere. I den forstand er emballasje en viktig medspiller når det gjelder å redusere matkasting.

På den andre siden er søppelfyllingene og havene våre overfylt med avfall, særlig plast, og mye av det kommer fra engangsemballasje som brukes til mat- og drikkevarer.

Vi har sett på noen bærekraftige trender og løsninger innenfor bærekraftig matvareinnpakking og gleder oss til å dele dem med dere her.

 

Den “grønne” melken

Tetra Pak har lansert den første 100 % gjenbrukbare melkekartongen. Den er laget av FSC-sertifisert papp og biobasert plast fra sukkerrør. Materialet skrukorken er laget av, stammer også fra sukkerrør. Les mer om den her.

 

Ta en bit av emballasjen

En annen trend er å gjøre emballasjen spiselig. Produsenten Loliware har utviklet en spiselig kopp som er 100 % nedbrytbar og er laget av tang, naturlige søtningsmidler og smaksstoffer samt farge fra frukt og grønnsaker. Ta en titt på dem her.

 

Bærekraftig rus

Ølprodusenten Carlsberg regner med å introdusere den nye Green Fiber Bottle i 2018, som er laget av bærekraftig trefiber. Hvis de lykkes, vil det bli verdens første nedbrytbare flaske. Fiberflasken vil erstatte materialer som glass og aluminium og i stedet være basert på tre fra bærekraftig skogbruk.

Finn ut mer om den grønne ølflasken her.

 

Den emballasjefrie matbutikken

Den aller mest miljøvennlige løsningen er selvsagt å droppe emballasjen helt. Det finnes faktisk emballasjefrie matbutikker. Her tar du selv med (miljøvennlige) beholdere eller kan kjøpe beholdere for gjenbruk i butikken. Og maten prises etter vekt, noe som bidrar til at du ikke kjøper for mye mat, som du senere blir nødt til å kaste. Se selv hvordan disse butikkene fungerer, ved å ta turen innom Original Unverpackt i Berlin her eller LØS market i København her.

 

share
Neste innlegg