Skriv inn søkeordene dine

Nå er nok all lukt av strand og solkrem vasket ut av klærne, og ettersom vi bor i Norden forbereder vi oss alle på en tid med tykke og varme klær, og stadig mørkere kvelder. Heldigvis har vi utviklet en måte å takle alt dette på. Du vet nok hva jeg sikter til. Vi koser oss.

Men selv om vi ikke skal måtte gi avkall på kosen er det mulig å gjøre den mer bærekraftig. Her kommer derfor noen tips til hvordan du kan gi de mørke høst -og vintermånedene et streif av grønt.

Vær en lysslukker

Når jeg sier kos, tenker du sikkert med en gang på stearinlys. Dessverre sprer stearinlys partikler som forurenser. En undersøkelse utført av Danmarks Tekniske Universitet viser at ett enkelt stearinlys får partikkelnivået i en stue til å bli over seks ganger så høyt som på en svært trafikkert vei. Heldigvis finnes det alternativer. Levende lys av soyavoks avgir markant færre partikler. Men vil du helst ha en partikkelfri stue kan du også finne romantiske elektriske LED-lys som ligner på levende lys.

Jo flere, jo varmere

Når det er kaldt ute koser vi oss innendørs. Og når du inviterer venner og familie hjem kan du med fordel skru ned varmen. I Sverige bruker de for eksempel kroppsvarmen fra 250 000 pendlere på Stockholms sentralstasjon til å varme opp en kontorbygning på den andre siden av veien. Dette er noe du fint kan kopiere hjemme ved sosiale sammenkomster.

Gjør det selv-kos

Har du lagt merke til at din bestemors hobbyer har blitt populære igjen? Nå strikker, hekler og lager vi gjør-det-selv-bruksgjenstander igjen. Det er en fin måte å få et forsprang på årets julegaver på, slik at du ikke trenger å gå ut og kjøpe nye ting. Samtidig blir julegavene fra deg i år mer personlige, noe som helt sikkert blir satt pris på.

share
Neste innlegg